Bienvenido! Este blog ya no se actualiza. La razón es que me he mudado a un servidor propio y he montado un nuevo blog en WordPress.
Visítame en el nuevo Children at your feet.

21.8.06

import superior al permès

17 de juliol, 8 del matí. Vas cap al metro, és el teu primer dia de feina. Has de comprar una T50 de 2 zones perquè vas a Sant Cugat, així que vas a la màquina, selecciones el tipus de bitllet, la màquina et demana 46,20€, i tu fiques la targeta de dèbit per pagar. Al cap d'uns segons, la màquina et torna la targeta... però no surt cap bitllet de metro... Ho tornes a provar, i quan la màquina et torna la targeta et fixes en la pantalla i veus que durant tot just un segon es veu un lletreret vermell que diu:
Import superior al permès.
Com? Però si la teva targeta és de dèbit!! Parles amb un empleat del metro (ara ja no venen bitllets, tothom ha de passar per la màquina), que es pensa que tens un problema amb la targeta (a veure, diners hi tens, potser no molts però per comprar la T50 t'hi arriba). Proves amb l'altra màquina, i també amb la Visa, però sempre et dóna el mateix error. Finalment li preguntes si ell et pot vendre la T50, però no té màquines per cobrar amb targetes, i com és habitual, no portes 50€ a la cartera... Així que et comences a esverar. El tio reacciona i et deixa entrar, total com que a Catalunya has de fer transbord ja compraràs el bitllet allà (de totes maneres, et diu que si et para algun revisor - com si n'hi haguessin! - ho expliquis i diguis que truquin a la parada per confirmar-ho). I això fas. A les màquines del metro de Catalunya no tens cap problema per comprar la T50 amb targeta.

21 d'agost, 7 del matí. Primer dia de feina després de les vacances. Durant tot el mes d'agost, el metro està tallat per obres entre la teva estació i una altra, així que la teva estació és la primera del recorregut. Això, lluny de ser una bona notícia, és fatal, perquè la concentració de gent és infinita (hi ha un autobús que recorre les estacions sense servei, i la gent arriba més de cop). A més, has de tornar a comprar una T50, i hi ha una cua impressionant. Per sort, una de les dues màquines no torna canvi, així que la gent que porta bitllets per pagar (la majoria) fan cua a l'altra, i tu, com és costum, vols pagar amb targeta. Selecciones el tipus de bitllet, fiques la targeta, te la torna, i boom! No hi ha bitllet. Com que ja no recordes el primer incident, preguntes a un dels empleats (ara són molts, fins i tot estan venent bitllets) si no t'haurà cobrat l'import. S'ho miren a l'ordinador i no ho veuen, així que tornes a provar. Ara sí, et fixes en la pantalla i què apareix? El famòs lletreret vermell (durant un segon, no més).

Ara sí que recordes l'altre incident, així que vas directament a l'empleada que t'ha atès i li expliques que la màquina et dóna un error, que no és la primera vegada, que vas a Sant Cugat i que si et poden deixar passar, que ja compraràs el bitllet a Catalunya. La tia entra cap a dins de la taquilla, parla amb no sé qui, torna a sortir i et diu:
És que hi ha un import màxim que pots pagar amb targeta. És per si te la roben, que no puguin fer gaire despesa.
I aquí tens la solució al misteri! Finalment et deixen passar, et diuen que la propera vegada portis diners en efectiu (molt bé, cada vegada que hagis de comprar un bitllet nou et tocarà passar abans pel caixer!), i mentre viatges cap a Plaça Catalunya empaquetat com en una llauna de sardines, penses: però si jo l'altra vegada la vaig poder comprar amb la targeta!

Efectivament, vas poder... a les màquines de Catalunya. Quina diferència hi ha entre les màquines? Que les de Catalunya et demanen el PIN. Aleshores, la pregunta que et fas és: Per què no tenen una mica de criteri els senyors de TMB, i posen a totes les seves instal·lacions el mateix tipus de màquines? Preferentment les que et demanen el PIN, perquè és una murga haver de recordar que has d'anar a treure diners cada vegada que hagis de comprar una nova T50... Que si fos la T10 (6,65€), vale, perquè 10€ normalment els portes a sobre, però 50€... almenys, jo no.

(sí, si em funcionés labelr, això aniria a la categoria Rage)

Etiquetes de comentaris: ,

Digues la teva!

Inici